Frå ull til undertøy

Besøk eit unikt museum i Bergen! Korleis blir klede til? Opplev Salhus Tricotagefabrik, ein freda tekstilfabrikk frå 1859, og lær om historia til tekstilindustrien på Vestlandet.

Mann med øks i handa som arbeider med tre, eit barn som ser på (Foto/Photo)

Kreativ sommarskule

Vi inviterer til sommarskule for barn og unge 21.juni–13.august! Utforsk kunst- og handverksaktivitetar basert på tradisjonar, naturlege materialar, berekraft og gjenbruk. Kursa føregår på Tekstilindustrimuseet og Hordamuseet.

 (Foto/Photo)

Bli med i jakta på sauen Bændik!

Høyr og sjå maskiner medan vi prøver å finne Bændik som gøymer seg på mange rare stadar i fabrikken.Omvising kvar søndag kl. 13.30. 

Passar for barn mellom 3 og 8 år.

butikklokale, hylle med fargerike ullskjerf og gåvepapir (Foto/Photo)

Sjå utvalet i nettbutikken vår

Salhus Tricotagefabrikk sett frå sjøen, mellom ca. 1880-1895. Salhus Tricotagefabrik i Salhus omkring 1880. Heilt til høgre er kolhuset der kolskutene la til. Kolet blei heist opp i tønner til 2.etasje, der det blei tømt over i trillebårer og køyrt til kolbingen. 

Til høgre bak fabrikkbygningen ligg skulehuset frå 1878. Det ligg arbeidarbustadar framfor og til venstre for skulehuset. I "1860-boligen" til venstre budde jenter på loftet og familiar i leilegheitene i etasjane under. Nede ved sjøen til venstre i biletet ligg smia og huset til Johannes Vedå, som til seinare vart smed i Salhus Væverier. Deretter ser vi huset der "Hilda-butikken" kom seinare. Dei fire husa bak desse var av dei eldste i Salhus. (Foto/Photo)Mønsterark (Foto/Photo)Garnprøve (Foto/Photo)Spolemaskin (Foto/Photo)Blomster-pute (Foto/Photo)Lisser (Foto/Photo)Stoffprøver (Foto/Photo)Gruppeportrett av arbeidarane ved Salhus Tricotagefabrik utanfor Bergen, i 1893. Disponent Phillip Christian Clausen og son hans Emil Clausen i midten av biletet. (Foto/Photo)Mønsterark (Foto/Photo)Populær påskepynt (Foto/Photo)2680.-Søndre Salhus (Foto/Photo)Stoffprøve (Foto/Photo)Strikkemaskin (Foto/Photo)Skant (Foto/Photo)

Søk i samlingane på DigitaltMuseum