Hopp til hovedinnhold

Siden 2016 har vi arrangert Bergen Strikkefestival i de historiske fabrikklokalene i Salhus. 27.-29. september 2024 fyller vi igjen fabrikken med kurs, foredrag og et stort strikkemarked. Bli med på verdens koseligste strikkefestival i Salhus!

 • Publikum foran scenen på Bergen Strikkefestival 2023
  1/5
  Publikum foran scenen på Bergen Strikkefestival 2023 Thor Brødreskift
 • 2/5
  Strikkemarkedet på Bergen Strikkefestival 2023 Thor Brødreskift
 • 3/5
  Kurs med Eline Medbøe på Bergen Strikkefestival 2023 Thor Brødreskift
 • 4/5
 • 5/5

Billetter i salg nå!

Priser:

 • Helgepass: 1000,- (inkludert kick-off fredag, foredrag, marked og strikkesalong hele helgen)
 • Kick-off fredag kveld: 200,- (inkluderer program på hotell Terminus fredag)
 • Dagspass lørdag: 800,- (inkludert foredrag, marked og strikkesalong lørdag)
 • Dagspass søndag: 600,- (inkludert foredrag, marked og strikkesalong søndag)
 • Kursbillett: 950,- (inkluderer kurs, foredrag, marked og strikkesalong samme dag)
 • Dersom du har kjøpt helge- eller dagspass, men ønsker å delta på kurs kan du sende oss en epost for å få refundert helge- og dagspass
 • Kun marked og strikkesalong: det vil bli mulig å kjøpe billetter i døren.
 • Easy as knit kommer til Bergen

Easy as knit

Elisabeth og Christine har tatt strikkeverden med storm. Med enkle og moderne strikkedesign kan alle lære å strikke med Easy as knit! Med 188 000 følgere på Instagram har de etablert seg som et av de store navn i strikkeverden.

Easy as knits ønsker å gjøre strikking tilgjengelig for alle – med lettleste oppskrifter, videoguider, tips og triks. Gled deg til spennende foredrag og kurs med Easy as knit på Bergen Strikkefestival 2024!

Foredraget blir lørdag 28. september.

 • Anna Bauer kommer til Bergen Strikkefestival 2024 Anna Bauer

Anna Bauer

Anna er en svensk tekstilkunstner som blant annet har gitt ut to bøker om hønsestrikk; «Hønsestrikk a love story» (2019) og «Hønsestrikk forever» (2020). Hønsestrikken oppstod på 1970-tallet i Danmark, og karakteriseres med fargerike mønsterborder med personlige og politiske budskap. 

Nå er hun aktuell med «Anna Bauers mønsterbok», fylt med inspirerende mønster i ekte hønsestrikk-stil. Gled deg til foredrag med Anna på Bergen Strikkefestival 2024!

Foredraget blir lørdag 28. september.

 • Erica Berntsen bak Bernt Knitwear Guro Sommer

Erica Berntsen

I januar 2024 slipper Erica Berntsen, bedre kjent som Bernt Knitwear, boken vi har ventet på! "Bernt - strikk med restegarn" er en Zero Waste-kolleksjon med oppskrifter som er designet med utgangspunkt i hennes eget restegarnslager. Boken vil inspirerer deg til å bruke opp garnet du har fremfor å kjøpe alt nytt. 

Strikkedesigner Erica Berntsen har skapt Gatelangs-kolleksjonen og Zero Waste-kolleksjonen, der alt er laget av restegarn. Her får du alle oppskriftene; på gensere, jakker, topper, totebager og vesker. 

Du lærer å sette sammen ulike garntyper og -kvaliteter, samt massevis av kreative og miljøsmarte tips. Strikkegenseren du aldri bruker kan rekkes opp igjen og bli til en ny genser, og hvorfor ikke bytte restegarn med en venn? Slik får både garn og plagg lengre liv.Erica kommer til Bergen med foredraget "Strikk trendy plagg av restegarnet!"Trenger du å slanke lageret med restegarn? Få inspirasjon til å sorterer restegarnet ditt, setter nøstene sammen på kreative måter og skaper nye, trendy strikkeplagg. 

Foredraget blir søndag 29. september.


Une Cecilie Oksvold

Forfatteren av den helt ferske strikkeboken Fargerik turstrikk, har mange mentale gråværsdager, og da hjelper det å fargelegge de med kreative og fargerike turplagg. For etter å ha vært preget av angst og depresjon siden barndommen, fant Une som 24-åring et overraskende mentalt pusterom ute i naturen. 

Hun lærte seg å strikke allerede som åtteåring, og fant mye glede i strikkingen som et barn preget av mye redsel og uro. Da hun ble forelsket i naturen utviklet strikkeinteressen seg til å lage praktiske og fargerike plagg som er perfekt til å ta med ut på eventyr. Nå kommer disse i boken hennes Fargerik turstrikk med plagg inspirert av hennes reise.


Dette er historien bak plaggene, om hennes vei ut av sofaen og inn i naturen. Med ærlige skildringer i møte med kunnskapsmangel, mørkeredsel og en stor mengde mestringsopplevelser, belyses tematikken rundt hvordan natur og strikking har en terapeutisk effekt på oss.

Foredraget blir lørdag 28. september.


Sarah Elise Hansen

Sarah Elise Hansen er 22 år, strikker og markedsføringsstudent. Hun har også en inspirerende stil, med masse farger og kult tilbehør. Sjekk ut @sarahelisestrikk på Instagram.

Vi har invitert henne til å inspirere oss til å style vår egen strikkegarderobe og til å komme med tips til å bygge egen plattform i sosiale medier. Dette blir gøy!

Foredraget blir søndag 29. september.


Natalia Thoresen

Natalia Thoresen er kanskje bedre kjent som @garnbar på Instagram. Vi digger hennes kompromissløse stil og fargerike feed! Natalia er 29 år, visuell kunstner og bosatt i Innlandet, hvor hun strikker, leser, driver nettbutikk, farger garn og oppdrar barn. 

Hun har praktisk kunstfaglig utdanning med fokus på maleri, men har i nyere tid gått over til å jobbe med fiber og tekstil som hovedmedium. For tiden jobber hun med et kunstprosjekt der hun dykker dypere inn i strikkingens historie, mønstersymbolikk og fiberets «sjel». Inspirert av dette, designer hun en kolleksjon med moderne strikkeplagg, laget kun av rester og opprekksgarn. 

Natalia skal holde kurs i strikking med restegarn og et strikkehistorisk foredrag. Dette blir spennende!

Foredraget blir søndag 29. september.


Zenab Mahmood

Zenab er blant annet kjent som deltaker i Symesterskapet, men har også en lidenskap for plantefarging og strikking. Hun driver Studio Fryd og i dette foredraget vil hun ta oss med inn plantefargingens magiske verden med fokus på bundle dye teknikken. 

Zenab viser deg hvordan du kan farge din egen versjon av Studio Fryds signaturgarn med denne teknikken. Dette blir «live» plantefarging fra scenen! 

Foredraget blir lørdag 28. september.

Sari Nordlund

Sari Nordlund is a professional knitwear designer from Finland. Her work has been published in many of the prestigious knitting magazines, such as Laine magazine, Pom Pom Quarterly and Amirisu. Sari has also worked as a freelance designer for leading yarn companies, including Woolfolk and Brooklyn Tweed. Sari’s book “Softly - Timeless knits” came
out in October 2023 and it has been an instant bestseller.

Sari’s designing work is inspired by Scandinavian minimalism and Nordic nature.
 She loves to create timeless classics and brings her love for
contemporary Scandinavian design into her knitting patterns. Sari loves
knitting cables and all kinds of textured stitches using rustic natural
fibers in neutral colors, but doesn’t shy away from color work or lace
either. Her most popular knitting patterns are the Laulu shawl, the Poet
 sweater, the Kuutar pullover and the Seleste pullover.

Sari will be teaching classes in Cable knitting as well and will be giving a talk.

Foredraget blir lørdag 28. september.

Kine Ulvestad

Kine Ulvestad (f. 1998) står bak hekle-klesmerket “2 Much Pressure” som ble startet i 2017. Hun er utdannet ved Fakultetet for kunst, Musikk og design i Bergen og har en bachelorgrad i kunst. 

Plaggene hun lager er noen ganger funksjonelle og andre ganger ikke. Hun bruker et bredt spekter av materialer, alt fra keramikk og papir til garn og tau. Klærne er ofte satt sammen av ulike typer ruter, både heklede og strikkede. Med restegarn i fokus blir det mye farger, teksturer og kvaliteter, som gjør dem like mye til et kunstverk som et klesplagg. 


Marthe Wold Papa

Marthe driver LageLab, en nettbutikk og nettsamfunn startet i 2023. Hun vil inspirere og hjelpe deg til å få en håndlaget hverdag, gjennom å fikse eller fornye det du allerede har. Eller lage noe helt nytt med dine egne hender.

LageLab vil gjøre det lett for deg å ta gode, miljøvennlige valg når du skal velge klær, underholdning med praktisk kunnskap og lassevis med inspirasjon.

Vi feirer kreativitet med entusiasme, inkludering og glede!

Tidligere program

Program for Bergen Strikkefestival 2023

 

Har du spørsmål om festivalen? Ta kontakt! Spør oss om akkreditering under festivalen for journalister, podkaster og bloggere.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1