Hopp til hovedinnhold

Strikkemarked

Det er bare å glede seg til Bergen Strikkefestival sitt store strikkemarked! Du kan se fram til et til stort utvalg av garn, oppskrifter og strikkeutstyr fra både lokale, nasjonale og nordiske designere og produsenter.

Åpningstider for strikkemarkedet:
Lørdag 12-17
Søndag 11-16

Utstillere 2023

Ystabø Gull

Det hele startet med at jeg syntes det var trist at min samboer nesten måtte betale for å bli kvitt ulla som ble klippet av sauene han hadde på gården, fordi spesielt den mørke ulla ikke er til bruk for noe.
Når strikkebølgen slo til for fullt igjen ble man jo også mer bevisst på den fantastiske kvaliteten som er i den norske ulla, og at mesteparten blir sendt ut av landet.

Hjertefryd Strikk

Hjerte-fryd

Hjerte-fryd i Rosendal

Vi, Britt og Hilde, har knyttet kontakt med mange små leverandører i Norge og Europa. I tillegg har vi rettferdig handel fra bla Nepal og Uganda. Hjerte-Fryd har også salgsutstilling for lokale kunstnere både: malerier, keramikk, glasskunst, trearbeid og søm/strikkeprodukter.

Vi kaller oss et Skattkammer

Lotte Mcintosch

Lotte Mcintosh

Hei og hopp! 
Lotte aka @by_mcintosh & @lottemcintosh det er meg!  
En kreativ frøken, som nå selger det jeg lager via min lille nettbutikk og på markeder jeg er heldig å få delta på! 
 
Jeg syr Bl.a. Prosjektposer og pinneetui, støper lysestaker og småfat til f.eks.maskemarkører, dekorerer og håndmaler stearinlys og sist men ikke minst; produserer praktisk strikketilbehør som maskemarkører!  
 
Jeg teller ned og gleder meg til vi sees! 

Fjord Fibres

Fjord Fibres, drevet av Gilly i Bergen, tilbyr hesper av håndfarget garn at er ikke superwash behandlet og kommer fra lykkelige sauer som er på gårder med høy dyrevelferd. Det vil også være Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer. 

Knitandnote

«Vi i Knit&Note er her for å forenkle og forbedre hverdagen til deg som strikker! Organiser strikkelivet ditt, la deg inspirere i vårt digitale fellesskap og SNART få direkte tilgang til oppskrifter i appen. Vi gleder oss til å hilse på dere i Bergen!»

Sjølingstad Uldvarefabrikk

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og var i ordinær drift i 90 år. I dag er fabrikken utenfor Mandal en levende museumsfabrikk og freda av Riksantikvaren. Sjølingstad Uldvarefabrik produserer fortsatt ullvarer for salg på de gamle maskinene. 

Annas Angora

Annas Angora har med seg et stort utvalg av ulike garntyper. Du vil finne luksusgarn i 100% angora,  og også garn blandet med ull og andre fibre som merino,  alpakka, mohair og silke. I tillegg til maskinspunnet garn, vil du også kunne finne helt unike, håndspunnede godbiter. I år tar jeg også med et utvalg av spinnefiber. 

All angora som brukes i mitt garn kommer fra mine egne kaniner som jeg klipper selv, så du kan være trygg på at dyrevelferden er ivaretatt.  

Hettestrikk

Hettestrikk er ei bittelita bedrift ute i havgapet i Herøy på Sunnmøre. Bedrifta er drive av meg, Elisabeth. Eg bor under fjellet Hetta - derav namnet.

Eg fargar garn, lager strikkeoppskrifter og maskemarkører. Mange av fargane og designa mine er inspirert av mitt nærmiljø med kyst og hav. For eksempel bestselgerfargen «Albueskjell» og gensere som Havlandgenseren, Harbour Sweater og Akerendam 

Eg fargar på lys grå Finull og Vams frå Rauma. I tillegg tek eg med litt luksusgarn av Babyalpakka, silke og cashmere, og litt Silk Mohair. Alt utan superwash og nylon.

 

Jord Clothing

Frida og Frida startet Jord Clothing når Norge stengte ned. De Lager tidløse oppskrifter fra baby til voksen -gjerne i unisex.
De har også utviklet flere garnkavliteter - de vil fortelle om reisen sin, bakgrunnen for hvorfor de har valgt garn og fabrikker som de har gjort.- og alle valgene man står ovenfor når man skal utvikle garn. Det enkleste er ikke alltid det beste for jorda vår.

Rauma Garn

Rauma Ullvarefabrikk ligger i Romsdalen
Her, blant høye fjell og en vakker fjord, har vi spunnet kvalitetsgarn siden 1927. Vi brenner for lokal og bærekraftig produksjon, strikketradisjon og historieformidling.
Rauma Ullvarefabrikk er i dag en av få ullvarefabrikker som leverer norsk ullgarn produsert i Norge. Det er vi stolte av!

Den lille garnbutikken

Den lille Garnbutikken

Den lille garnbutikken startet opp for akkurat 2 år siden. Det hele startet som en hobbyvirksomhet med kun nettbutikk. Nå er det også en fysisk butikk med fokus på farger.

Til Bergen strikkefestival vil jeg ha med meg garn fra Foxy Yarn som er et egenprodusert garn i lekre farger. Foxy wool er den første kvaliteten og er et garn av økologisk høylandsull fra Andesfjellene i Peru. Forhåpentligvis vil også Foxy mohair være på plass innen september og vil selvfølgelig da også bli med på strikkefestival

Kristi Nilsen

Kristi Nilsen er utdanna tekstillærar og har spunne garn i fleire tiår. Ho deltar med eigne produkt på utvalde utstillingar og arrangement for kunsthandverk. Ho selger handspunne garn av både norsk og utanlandsk ull, ofte kombinert  med eksklusive fiber som kasjmir, silke o.l. 

Hilma - hönnun og handverk fra Island

Hilma – hönnun og handverk er et strikkedesign firma hvor Hilma lager garn, oppskrifter og plagg med kombinasjon av strikking, gimping og hekling. Hilma jobber med islandsk ull og gjenbruk, hun lager nytt bioaktivt garn med islandsk ull og SeaCell TM fiber, og gjenbruker gammelt akrylgarn for å lage nye farger til heklevesker.

Snopegarn

Snopegarn er et lite plantefargeri fra Vestlandet. Det drives av Synneve som er garn og naturentusiast. Innerst i en fjordarm i Vaksdal kommune plukkes og dyrkes det planter til farging. Jeg har som mål å lage alle farger med planter. Jeg har derfor jobbet med ulike teknikker for å få det som jeg vil. Jeg tilbyr plantefargede eksklusive hesper i alle farger. Fra sarte pasteller til morsomme kraftfulle farger.  

Jeg gleder meg stort til å stille på Bergen Strikkefestival!

Ulldesign

Fra Ulldesign kommer Hilde Gunn Avløyp med et utvalg av håndfarget garn i lekre kvaliteter. Oppskrifter som er utviklet for det håndfargede garnet blir også med, sammen med garnpakker og fine overraskelser fra fargeriet på Hvaler.

Makalaus Ull

Makalaus Ull er handfarga garn med røter i Åkrafjorden. Garn til strikking og veving i vakre fargar - laga av garnentusiastar for garnentusiastar!

Boyesen Mohair

"Jeg er en norsk dame som har flyttet til naturskjønne Värmland der jeg har en liten flokk med Angorageiter.
Jeg elsker ull og fiber, spinner og farger garnet i nydelige nyanser av det jeg finner i kjøkkenet og av det som finnes i naturen. Estetikk og komposisjon har jeg fra min tid som etablert blomsterdekoratør."

Naturgull

Naturgull selger garn fra egen og lokal sau fra Nord-Gudbrandsdalen. Vi lager oppskrifter som passer til garnet og strikker også på bestilling når det er ønske om det.  

Farga på garnet er slik som den var på sauen da den ble klippet, garnet er kun vaska og ikke behandla med kjemikalier. 

Værbitt Garn

Værbitt garn farger regnbuen på kortreist luksusgarn fra våre lokale spinnerier, og høyner med etisk produsert jålegarn i eksotiske fibre fra alle verdens hjørner! Med seg til Salhus har de med seg kjente, kjære farger, som "Skal vi danse?" og «Ranunkel», men Laila finner stadig på noe nytt, så forvent opptil flere nye, spennende farger også. Vet du ikke helt hva du skal legge opp til på festivalen, finner du garantert en fristende Værbitt-garnpakke med mønster - for eksempel årets Ullveka-sjal, som Laila har designet. Ta gjerne kontakt med Værbitt via direktemelding på IG om det er noe spesielt du vil at de skal ta med til festivalen.

Lundegård alpakka

Lundegård alpakka er en alpakkagård i Tysvær i Rogaland. Vi har i 10 år drevet med oppdrett og fiberproduksjon og fått laget garn fra egne dyr. Dette spinnes i Norge og noe av dette håndfarger jeg. Jeg har også oppskrifter, garnpakker og noen filtede produkter.  

Lyngheisenteret

Lyngheisenteret på Lygra i Nordhordland er eit nasjonalt og internasjonalt kunnskapssenter som vernar lyngheilandskapet gjennom aktiv gardsdrift, formidlar tradisjonar og gjev deg gode opplevingar. Dei tar med lokalproduserte varer. 

Nordfjordull

Velkommen til Nordfjordull, ei bedrift på garden Falkevik i Kinn kommune, Vestland. Garden ligg på nordsida av Nordfjorden, med høgaste sjøklippa i Nord-Europa, Hornelen, rett over fjorden. Det er ein liten gard, men med ei lang historie, heilt attende til 1609.

Nordfjordull har salg av ull og skinnprodukt av eigne sauer. Produkta er godkjende til å bruke varemerket til Landslaget for gammalnorsk spælsau, og konglemerket til Norwegian Made, eit merke for bærekraftige kvalitetsprodukt laga i Norge.

Brita Nord

ULL FRA VILLSAU OG SPÆLSAU
Gammelnorsk sau eller villsau som den også kalles og gammelnorsk spælsau er såkalte ur-raser med aner helt tilbake til vikingtiden. Ullen har unike egenskaper, ulik andre raser. Det øverste dekklaget er langt og glansfullt, mens det innerste laget er tykt og varmt. Ullfellen fra disse sauene kan ved første øyekast se ensfarget ut, men etter at den er vasket forsiktig og plukket fra hverandre, dukker det opp utallige fargenyanser.
Ullen er slitesterk og nupper ikke.

LEIK Knitwear

LEIK FUSION blander kløfri maskinstrikket merinoull med ditt håndstrikk for helt unike prosjekt!

Vårt ultramyke flertråds håndstrikkegarn utnytter overskuddsgarn fra produksjonen i vår lille strikkefabrikk på Fitjar.

Pang Yang Yang

Hei, velkommen til Pang Yang Yang. Vi er en liten familiebedrift som ligger i vakre Eidsvoll kommune. Vi har håndspunnet garn som butikkeieren Lucia selv har spunnet på rokk. Ulla vi bruker er kjøpt direkte fra norske bønder som råull. Vi elsker norsk ull med naturlige farger og bruker den ofte i våre produkter. Vi har også egne angorakaniner som vi tar godt vare på og høster ull fra. Plantefarget garn har vi også, selvfølgelig har vi farget det selv :) Plantene har familien sanket sammen. Hos oss kan du også finne håndarbeidsprodukter, tilbehør, DROPS garn, Dalegarn, Du Store Alpakka, og mye mer. 

Listagarn

Listagarn As er et lite spinneri på naturskjønne Lista i Agder.

Her gjøres hele jobben fra ull og fiber blir klippet fra dyret, og det produseres et spekter av ulike garn, til ulike kvaliteter og bruksområder. Fra det mykeste angora og alpakkagarnet, til sokkegarn med overullsforsterkning, og tykt teppegarn av vill- og spæl-sauull.

Listagarn AS har også endel mønsterpakker

på både småprosjekter som votter og luer, til gensere, jakker og sjal.

Ullveig

Ullveig er en liten familiebedrift som har ca 50 angorakaniner. Vi selger angoragarn,  både i 100 % ren angora og angora blandet med ulike norske saueraser, som f.eks Steigarsau, Villsau og NKS. Jeg farger endel garn selv, for hånd. Har også garnpakker på endel småplagg av angoragarn. Vi klipper kaninene våre for hånd, og er opptatt av dyrevelferd. All angorafiber vi bruker er selvfølgelig fra norske kaniner som har det godt. Vi selger også unikt håndspunnet garn og spinnefiber, både ensfarget ull og spennende fiberblandinger til de som vil lage sitt eget helt spesielle garn. Tar med elektriske rokker for demonstrasjon og salg, så kom gjerne innom oss for å prøve!

Anna Vasko fra Finnland

Aurinkokehrä er en samling kamgarnspunnet finnssauull farget med naturlige fargestoffer. De utvikler stadig kolleksjonen, og et kardet sokkegarn i 100 % ull er tilgjengelig, snart også en tynn blondekvalitet i gotlandsk saueull.

Itamalal Yarn

Itamalal Yarn er en liten, uavhengig garnbedrift som selger høykvalitets, miljøvennlig garn i Oslo, Norge. Selskapet eies av Millaray Salomon.
Garnet er laget med kjærlighet og omsorg i den fantastiske Patagonia-regionen i Chile, hvor Millarays-familiens sauegårder ligger.

Garnet vårt er unikt, siden vi har sauer som er en unik merino-corriedale-rase, som gir myke, slitesterke og bærekraftige strikkeplagg uten syntetiske materialer.

Marte Helgetun

I Surnadal på Nordmøre holder strikkedesigneren Marte Helgetun til. Hun har gjort strikking til et levebrød for seg selv og sine ansatte. Allerede i 2010 etablerte hun nettstedet www.martehelgetun.no og det som startet som en enkel blogg utviklet raskt til så mye mer. I dag jobber Marte som designer, garnprodusent og strikkebokforfatter på heltid. Kvalitet og detaljer står alltid i fokus både når det gjelder design og de fire egne garnkvalitetene Lunt Fargespill, Lunt, Lett og Luftig by Marte Helgetun.

Kraftull

Strikkegarn med historie og tradisjon

Fram til 1700-tallet var ull som fra Gammalnorsk spælsau vanlig, den ble brukt både til lands og til sjøs. Klær og tepper av denne ulla gjorde at det var mulig å overleve under krevende forhold fordi ulla har en helt spesiell varmeegnskap.

KarftUll har produsert et 100% rent garn av denne historiske ressursen og ønsker med det å vise hvilke områder den fortsatt er attraktiv til.

Garnet har de samme unike egenskapene som ulla; varm og vannavvisende, du vil unngå å fryse selv om du blir fuktig.

Garnet finnes i naturfargene lysegrått, mørkegrått og brunt. Spunnet av Hoelfeldt-Lund, Grimstad.