Hopp til hovedinnhold

Strikkemarked

Det er bare å glede seg til Bergen Strikkefestival sitt store strikkemarked! Du kan se fram til et til stort utvalg av garn, oppskrifter og strikkeutstyr fra både lokale, nasjonale og nordiske designere og produsenter.

Utstillere 2023

Flere blir annonsert fortløpende

Fabel Knitwear

Fabel Knitwear

Fabel Knitwear er drevet av designer og garnfarger Helene Arnesen.
 
Helene har et fokus på å designe romantiske, feminine og tidløse strikkeoppskrifter, ofte inspirert av historiske- og vintage silhuetter og stiler.

De er strikket med moderne teknikker, så her får man det beste av to verdener – vintage eleganse og moderne praktikalitet.
 
Fabel Knitwear Handdyed Yarn blir til på FKs fargestudio på St.Hanshaugen i Oslo. Med en variasjon av farger fra duse pasteller til mørke juveltoner og alt imellom er likevel den røde tråden eventyrlige og magiske farger, ofte inspirert av historie, eventyr og fantasy.
 
Fabel Knitwears håndplukkede knappekolleksjon består av et rikt utvalg knapper nøye plukket for sitt romantiske uttrykk og historiske estetikk.
 
Helene har en stor kjærlighet til opulente, historiske detaljer, og jobber kontinuerlig med å skape et gjennomført, gjenkjennelig uttrykk.

Ystabø Gull

Det hele startet med at jeg syntes det var trist at min samboer nesten måtte betale for å bli kvitt ulla som ble klippet av sauene han hadde på gården, fordi spesielt den mørke ulla ikke er til bruk for noe.
Når strikkebølgen slo til for fullt igjen ble man jo også mer bevisst på den fantastiske kvaliteten som er i den norske ulla, og at mesteparten blir sendt ut av landet.

Oslo Mikrospinneri

«Vi er et lite bærekraftig spinneri rett i utkanten av Oslo som lager norsk luksusgarn. Hele prosessen gjøres hos oss med kjærlighet og omtanke i hvert nøste, i tillegg til høye krav om kvalitet og håndverk»

Hjertefryd Strikk

Hjertefryd

Hjertefryd i Rosendal

Vi, Britt og Hilde, har knyttet kontakt med mange små leverandører i Norge og Europa. I tillegg har vi rettferdig handel fra bla Nepal og Uganda. Hjerte-Fryd har også salgsutstilling for lokale kunstnere både: malerier, keramikk, glasskunst, trearbeid og søm/strikkeprodukter.

Vi kaller oss et Skattkammer

Lotte Mcintosch

Lotte Mcintosch

Hei og hopp! 
Lotte aka @by_mcintosh & @lottemcintosh det er meg!  
En kreativ frøken, som nå selger det jeg lager via min lille nettbutikk og på markeder jeg er heldig å få delta på! 
 
Jeg syr Bl.a. Prosjektposer og pinneetui, støper lysestaker og småfat til f.eks.maskemarkører, dekorerer og håndmaler stearinlys og sist men ikke minst; produserer praktisk strikketilbehør som maskemarkører!  
 
Jeg teller ned og gleder meg til vi sees! 

fargerikt handfarga garn frå Fjord Fibres

Fjordfibres

Fjord Fibres, drevet av Gilly i Bergen, tilbyr hesper av håndfarget garn at er ikke superwash behandlet og kommer fra lykkelige sauer som er på gårder med høy dyrevelferd. Det vil også være Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer. 

Knitandnote

«Vi i Knit&Note er her for å forenkle og forbedre hverdagen til deg som strikker! Organiser strikkelivet ditt, la deg inspirere i vårt digitale fellesskap og SNART få direkte tilgang til oppskrifter i appen. Vi gleder oss til å hilse på dere i Bergen!»

Studio Rustikk

Studio Rustikk drives av Camilla fra stua i leiligheten i Trondheim. Her finner man produkter til strikkeren som markører, nåletui og armbånd. Markørene består av maskemarkører, fremgangsmarkører og raglansett med ulike motiv og perler som passer til pinnestørrelse 5, 8 og 10. Det dukker også opp noen nye produkter på Bergen Strikkefestival.  

Sjølingstad Ullvarefabrikk

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og var i ordinær drift i 90 år. I dag er fabrikken utenfor Mandal en levende museumsfabrikk og freda av Riksantikvaren. Sjølingstad Uldvarefabrik produserer fortsatt ullvarer for salg på de gamle maskinene. 

Annas Angora

Annas Angora har med seg et stort utvalg av ulike garntyper. Du vil finne luksusgarn i 100% angora,  og også garn blandet med ull og andre fibre som merino,  alpakka, mohair og silke. I tillegg til maskinspunnet garn, vil du også kunne finne helt unike, håndspunnede godbiter. I år tar jeg også med et utvalg av spinnefiber. 

All angora som brukes i mitt garn kommer fra mine egne kaniner som jeg klipper selv, så du kan være trygg på at dyrevelferden er ivaretatt.  

Hettestrikk

Hettestrikk er ei bittelita bedrift ute i havgapet i Herøy på Sunnmøre. Bedrifta er drive av meg, Elisabeth. Eg bor under fjellet Hetta - derav namnet.

Eg fargar garn, lager strikkeoppskrifter og maskemarkører. Mange av fargane og designa mine er inspirert av mitt nærmiljø med kyst og hav. For eksempel bestselgerfargen «Albueskjell» og gensere som Havlandgenseren, Harbour Sweater og Akerendam 

Eg fargar på lys grå Finull og Vams frå Rauma. I tillegg tek eg med litt luksusgarn av Babyalpakka, silke og cashmere, og litt Silk Mohair. Alt utan superwash og nylon.

 

Jord Clothing

Frida og Frida startet Jord Clothing når Norge stengte ned. De Lager tidløse oppskrifter fra baby til voksen -gjerne i unisex.
De har også utviklet flere garnkavliteter - de vil fortelle om reisen sin, bakgrunnen for hvorfor de har valgt garn og fabrikker som de har gjort.- og alle valgene man står ovenfor når man skal utvikle garn. Det enkleste er ikke alltid det beste for jorda vår.

Rauma Garn

Rauma Ullvarefabrikk ligger i Romsdalen
Her, blant høye fjell og en vakker fjord, har vi spunnet kvalitetsgarn siden 1927. Vi brenner for lokal og bærekraftig produksjon, strikketradisjon og historieformidling.
Rauma Ullvarefabrikk er i dag en av få ullvarefabrikker som leverer norsk ullgarn produsert i Norge. Det er vi stolte av!

Den lille garnbutikken

Den lille Garnbutikken

Den lille garnbutikken startet opp for akkurat 2 år siden. Det hele startet som en hobbyvirksomhet med kun nettbutikk. Nå er det også en fysisk butikk med fokus på farger.

Til Bergen strikkefestival vil jeg ha med meg garn fra Foxy Yarn som er et egenprodusert garn i lekre farger. Foxy wool er den første kvaliteten og er et garn av økologisk høylandsull fra Andesfjellene i Peru. Forhåpentligvis vil også Foxy mohair være på plass innen september og vil selvfølgelig da også bli med på strikkefestival

Kristi Nilsen

Kristi Nilsen er utdanna tekstillærar og har spunne garn i fleire tiår. Ho deltar med eigne produkt på utvalde utstillingar og arrangement for kunsthandverk. Ho selger handspunne garn av både norsk og utanlandsk ull, ofte kombinert  med eksklusive fiber som kasjmir, silke o.l. 

Hilma - hönnun og handverk - Island

Hilma – hönnun og handverk er et strikkedesign firma hvor Hilma lager garn, oppskrifter og plagg med kombinasjon av strikking, gimping og hekling. Hilma jobber med islandsk ull og gjenbruk, hun lager nytt bioaktivt garn med islandsk ull og SeaCell TM fiber, og gjenbruker gammelt akrylgarn for å lage nye farger til heklevesker.

Snopegarn

Snopegarn er et lite plantefargeri fra Vestlandet. Det drives av Synneve som er garn og naturentusiast. Innerst i en fjordarm i Vaksdal kommune plukkes og dyrkes det planter til farging. Jeg har som mål å lage alle farger med planter. Jeg har derfor jobbet med ulike teknikker for å få det som jeg vil. Jeg tilbyr plantefargede eksklusive hesper i alle farger. Fra sarte pasteller til morsomme kraftfulle farger.  

Jeg gleder meg stort til å stille på Bergen Strikkefestival!

Ulldesign

Fra Ulldesign kommer Hilde Gunn Avløyp med et utvalg av håndfarget garn i lekre kvaliteter. Oppskrifter som er utviklet for det håndfargede garnet blir også med, sammen med garnpakker og fine overraskelser fra fargeriet på Hvaler.

Makalaus ull

Makalaus Ull er handfarga garn med røter i Åkrafjorden. Garn til strikking og veving i vakre fargar - laga av garnentusiastar for garnentusiastar!

Boyesen Mohair

"Jeg er en norsk dame som har flyttet til naturskjønne Värmland der jeg har en liten flokk med Angorageiter.
Jeg elsker ull og fiber, spinner og farger garnet i nydelige nyanser av det jeg finner i kjøkkenet og av det som finnes i naturen. Estetikk og komposisjon har jeg fra min tid som etablert blomsterdekoratør."

Naturgull

Naturgull selger garn fra egen og lokal sau fra Nord-Gudbrandsdalen. Vi lager oppskrifter som passer til garnet og strikker også på bestilling når det er ønske om det.  

Farga på garnet er slik som den var på sauen da den ble klippet, garnet er kun vaska og ikke behandla med kjemikalier. 

Værbitt Garn

Værbitt garn farger regnbuen på kortreist luksusgarn fra våre lokale spinnerier, og høyner med etisk produsert jålegarn i eksotiske fibre fra alle verdens hjørner! Med seg til Salhus har de med seg kjente, kjære farger, som "Skal vi danse?" og «Ranunkel», men Laila finner stadig på noe nytt, så forvent opptil flere nye, spennende farger også. Vet du ikke helt hva du skal legge opp til på festivalen, finner du garantert en fristende Værbitt-garnpakke med mønster - for eksempel årets Ullveka-sjal, som Laila har designet. Ta gjerne kontakt med Værbitt via direktemelding på IG om det er noe spesielt du vil at de skal ta med til festivalen.

Lundegård alpakka

Lundegård alpakka er en alpakkagård i Tysvær i Rogaland. Vi har i 10 år drevet med oppdrett og fiberproduksjon og fått laget garn fra egne dyr. Dette spinnes i Norge og noe av dette håndfarger jeg. Jeg har også oppskrifter, garnpakker og noen filtede produkter.  

Abrado

Abrado kommer med kortreist og bærekraftig tilbehør av tre til strikk og søm:  strikkepinneholdere, nåleetuier, hekle- og nålebindingdsnåler, stopperedskaper og mye mer.