Et døende Norge i et levende Amerika

Et veikryss, ti hus og en kirke. Slik begynte det store fotoprosjektet til fotograf og visuell forteller Lars Idar Waage i det bittelille stedet Stavanger, Illinois.

  • Amerika (Foto/Photo)
    1/1
    Et annerledes Stavanger Lars Idar Waage


Etter noen besøk oppdaget han stadig nye sider ved den norskamerikanske fortellingen i området der de første emigrantene slo seg ned permanent i 1834. Snart 200 år etter synger de fortsatt en norsk julesang, spiser komler og uttaler "Uff da" så ofte de kan. Men for hver generasjon som går inn i historien, så dør også litt av den norske kulturarven. Utstillingen er en historie om mennesker, kultur, språk og samhold og om et døende Norge i et levende Amerika. 

Lars Idar Waage er en visuell historieforteller fra Stavanger. I 15 år jobbet han som fotojournalist i dagspressen, men har siden 2016 jobbet mest med egne visuelle prosjekter. Hans mål er å tilgjengeliggjøre gode historier gjennom visuelle formidlingsteknikker som fotografi, levende bilder og grafikk.

Rådhuset i Prærielandsbyen: Elizabeth Town Hall & Jail vil fylles med bilder fra flere reiser han har vært på. Det  det vil også stilles ut noen bilder i Emigranten. Utstillinga vert opna på 3. juli under Utvandringsfestivalen, og vert hengande heile sommarsesongen. 


  • Norskamerikansk (Foto/Photo)
    1/1
    Uff da Lars Idar Waage