Hopp til hovedinnhold

Språk og menneske på vandring - sommarutstilling 2024

Utstillinga «Menneske og språk på vandring» går rett inn i vår tid og den store flyktningkrisa verda opplever i dag. I kjølvatnet av denne massive folkevandringa kjem også spørsmåla om identitet og kultur. Vi har fått låne denne utstillinga frå Nynorsk kultursentrum.

 • Nærbilde av en hånd som bærer en koffert
  1/1
  Nynorsk kultursenter

Nye stemmer - nytt språk

På Vestnorsk utvandringssenter har vi dei siste åra hatt stort fokus på Nye stemmer og samme samling, der vi har har fått intervjua mange som har komme til Noreg frå andre land og kulturar. Vi har erfart at språk er ei særs viktig faktor for å kunne finne seg til rette, men også å finne og være seg sjølv.

Nynorsk kultursenter har laga denne utstillinga som på er inne på særs mykje av det vi sjølv har lært av vårt materiale, og vi er difor glade for å kunne vise denne fine og sterke utstillinga hos oss i Elizabeth Town Hall & Jail denne sommaren. 

Gjennom bilete, sitat og video får vi eit fin bakteppe for refleksjon både omkring innvandring og migrasjon i dag, men også med eit litt innsnitt og bakteppe knytt til den store norske utvandringa på 18-1900-talet. 

 • Sitat Utanfor på plansje med eit einsleg menneske i silhouett.
  1/1
  Nynorsk kultursentrum
 • Ein tom handlevogn hensatt tvers over ein regntung parkeringsplass - språkmur
  1/1
  Nynorsk kultursentrum
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1