Hopp til hovedinnhold

Venneforening

Ønskjer du å støtte opp om og engasjere deg i arbeidet ved Vestnorsk utvandringssenter, meld deg inn i foreininga! Alle - både unge og gamle - kan bli med.

  • Fotokollage av Emigrantkyrkja og Prærilandsbyen med teikna silhuett av Prærielandsbyen og tekst Utvandirngssenterets venner.

Bli med i Utvandringssenterets venner!

Venneforeningen til Vestnorsk utvandringssenter er en støtteforening av frivillige som hjelper til ved arrangement og annet knyttet til friluftsmuseet sitt arbeid. Vestnorsk utvandringssenter består av bygninger reist av norskamerikanere i USA, som er demontert og flyttet til Sletta på Radøy. Senteret ble opprinnelig bygget opp av frivillige og driftet på samme måte frem til driften ble overtatt av MUHO (Museumssenteret i Hordaland) i 2010. Utvandringssenterets venner vart stifta 19. september 2011 på Samfunnshuset Skogen på Sletta.De frivillige fortsatte å støtte og hjelpe også etter det offentlige overtok ansvaret for den daglige driften og vedlikeholdet.

Du kan vere aktivt medlem og stille som frivillig når du har høve i samband med arrangement og aktiviteter på Utvandringssenteret, eller du kan vere støttemedlem. Følg gjerne med på Facebookgruppa til venneforeninga. 


  • Ordsky Vennskap, fellesska, glede mm
    1/2
  • Glade dugnadsfolk i Frivillighetens år
    2/2

Dugnad og frivillige

Vi er uendeleg glade, stolte og takknemlege for alle som bidreg og stiller opp som frivillege på dugnad til stort og smått, anten det er vakter i høve arrangment, eller som vakter på torsdagskafeen vår. Du treng ikkje vere medlem i Venneforeninga for å hjelpe oss som frivilleg. 

Ordskyen over er sett saman av ord som skildrar og fortel kva folk opplever å få igjen for å stille som frivillige, laga i samband med Utvandringsfestivalen 2022 som var via Dugnadsfolket i samband med Frivillighetens år 2022. 

Om du vil bidra blir vi kjempeglade - anten det er med stort eller smått! 

  • Prærielandsbyen tegnet i silhuett og tekst Utvandringssenterets venner
    1/1
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1