Hopp til hovedinnhold

Kurs

Oversikt over kurs på Bergen Strikkefestival.

Strikk votter med Strikke Terje

Lør. 30. sep kl 10:15–13:15

Strikkeloftet


Lag ditt eget vottedesign, tegn dine egne mønstre. Her går vi gjennom 3 strikkefastheter (14 - 22 og 27) og ser på vrangborder, hvordan øke til tommel og tommelkile, strikking av selve tommelen og spissen (avslutningen) på votten. Vi ser også på strikkefasthet, garnelastikk, typer garn som passer, og pinner. Vi kommer også til å gå gjennom hvordan man enkelt kan designe vottemønstre på sin datamaskin og selvfølgelig på den gode gamle metoden med ruteark og blyant. Ca. 2,5–3 timer

Pris: 850,–


Spinn ein landskapstråd – Vigdis Valde (utsolgt)

Lør. 30. sep kl 10:15–13:15​

Karderiet


Om kurset:

Med fokus på lokale materialer som vi omgir oss med vil vi jobbe utforskende med karding av ull, fibrer og garnrester vi finner rundt oss, i vårt landskap. Disse vil bli unike fibersammensettinger som vi skal spinne og snurre sammen til spennende tråder, landskapstrådar.

Om Vigdis:

Vigdis Valde er faglærer i kunst- og håndverk med etterutdanning i tekstilkultur. Hun har spesialisert seg i håndspinning og skrev oppgaven "Spinning - kvalitet eller kuriosa?". Hun har formidlet spinning på håndtein og rokk i en årrekke, og arbeider for det meste med lokal vill- og spelsauull. Hun var også en av spinnerene på NRK sin strikkenatt i 2013. Nå arbeider Vigdis med formidling på ulike arenaer, både i kultursektoren og i utdanning, og er i tillegg masterstudent i Kunstfag ved HVL.

Pris: 850,–


Just Tie Knots – Lærke Bagger (utsolgt)

Lør. 30. sep kl 12:00- 14:00

Kveldheim selskapslokale


Kom og bli utfordret på hvordan du tenker om strikking, farger og håndarbeid. Vi må ha hendene helt nede i materialet og føle både oss selv og tekstilen. Forbered deg på å bli både frustrert og inspirert. Ingen sa at det var lett å være menneske, og det gjelder virkelig også strikking og håndarbeid. Vi må eksperimentere, undersøke, feile og lykkes sammen. Og samtidig ha det gøy. Ta med to sett strikkepinner (gjerne flere og alle størrelser) og minst 8 forskjellige typer restegarn (gjerne flere). 

Pris: 1200,–


De magiske plantefargene: en workshop om blå – Monika S. Ravnanger (utsolgt)

Lør. 30. sep kl 13:00–17:00 

Kveldheim


Monika Ravnanger er utdannet klesdesigner, og har i mange år fordypet seg i vår tekstile kulturarv. Monika er tekstilhåndverker på Osterøy museum, der hun tar vare på og formidler de gamle tekstile håndverksteknikkene, som f.eks. kunnskapen om plantefarging. På dette kurset lærer du å plantefarge garn, og får et innblikk i historien og forskjellige prosesser for å få fargen blå. Vi skal farge med indigo, og alle skal få laget seg sin egen fruktosekype.  

Pris: 850,–


Mønsterstrikk – Maja Karlsson

Lør. 30. sep kl 14:00–17:00 

Strikkeloftet


Mønsterstrikk inspirert av svensk mønstertradisjon! I løpet av workshopen får deltakerne ta del i Majas mønsterskatt, i form av prøver, diagrammer og plagg. Med utgangspunkt i materialet skisserer alle sine egne votter, under ledelse av Maja, og begynner å strikke dem.


Pris: 1000,–


Bøte strikkeplagg - Eline Medbøe

Lør. 30. sep kl 14:30–17:30

Karderiet


I denne workshop vil Eline Medbøe vise enkle måter å stoppe, bøte og redesigne strikka plagg. Hun vil gi en innføring i synlig reparasjon, hvor målet ikke er å skjule, men å forsterke og styrke det slitte området. Slik at reparasjonen blir et som et arr man bærer med stolthet. Ta med plagg du ønsker å bøte eller redesigne.


Pris: 850,–


De magiske plantefargene: en workshop om rød – Monika S. Ravnanger (utsolgt)

Søn. 1. okt kl 10:15–14:15​

Kveldheim

Monika Ravnanger er utdannet klesdesigner, og har i mange år fordypet seg i vår tekstile kulturarv. Monika er tekstilhåndverker på Osterøy museum, der hun tar vare på og formidler de gamle tekstile håndverksteknikkene, som kunnskapen om plantefarging. På denne workshopen lærer du å plantefarge garn, og får et innblikk i historien og hvordan sanke råstoff. Vi skal gå gjennom ulike fargeprosesser for å få rød, og farge med røtter, bark, lav og lus.

Pris: 850,–


Lær å strikke sokker fra tå og opp – Gillian Hagemann/Fjord Fibres

Søn. 1. okt kl 10:15–13:15​

Strikkeloftet

Lær å strikke sokker med magic loop fra tå og opp.

På kurset får du lære:

  • Strikke sokker fra tåen og opp.
  • Hvordan du strikker med magic loop
  • Enkel og gøy metode for å legge opp
  • Enkel metode for å lære å strikke hæler
  • Hvordan strikke to sokker samtidig på magic loop.
  • Masse ekstra tips of triks underveis


Forkunnskaper: Må kunne strikke rett og vrang.


Pris: 850,–


Gi dine gamle klær og tekstiler nytt liv – Eline Medbøe

Søn. 1. okt kl 10:15–13:15

Karderiet


I workshopen vil Eline Medbøe vise måter du kan sy om, reparere og redesigne plagg, duker og tekstiler du har et forhold til. Medbøe vil vise reparasjons- og redesign-teknikker både med symaskin og håndsøm. Ta med plagg og tekstiler du ønsker å lage noe nytt av eller reparere. 


Pris: 850,–


Fargar og grafiske mønster i strikk – Ingunn Birkeland (utsolgt)

Søn. 1. okt kl 13:15–16:15​

Strikkeloftet


I workshopen får vi prøve oss på Ingunn Birkelands måte å jobbe med enkel fargeteori, og på den måten få et verktøy for å finne våre egne harmoniske fargekombinasjoner til både stripete strikk og det karakterisitiske rutermønsteret CITY. 


Pris: 1000,–Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Museum24:Portal - 2024.03.00
Grunnstilsett-versjon: 1