Hopp til hovedinnhold

Kystlyngfestivalen 2024: Familesøndag og pollinatorvandring

Velkomen til familiesøndag , 25.august kl 12 - 17!

Aktiviteter

  • Mating av sauene: møt opp på snuplassen kl 12
  • Film &utstilling
  • Pollinator-utstilling
  • Turløyper - passer også for barnevogn og rullestol
  • Familieløype med oppgåver
  • Stolpejakt - Heile 4 stolper her i år!
  • Tegne- / leikekrok
  • Gå på stylter
  • Hesteskokasting
  • Test styrken med å halde "melkespann". Diplom til barn.

Pollinatorteljing med La Humla Suse


"Den ville pollinatortellingen" markeres i sommer med arrangement over hele landet, bli med!

Det å vite hvilke arter som finnes hvor, er viktig kunnskap som er gull verdt for å kunne ta vare på bestandene av insekter og de områdene som de lever i, og her kan DU være med og bidra.
La Humla Suse inviterer deg til å bli en "folkeforsker" og bli med på pollinatorjakt! Armert med håv og samleglass skal vi sammen lete, finne, lære å gjenkjenne og registrere ulike blomsterbesøkende arter av insekter; sommerfugler, blomsterfluer, biller, humler og andre ville bier. La Humla Suse stiller med utstyr og instruktør som hjelper til med å fange og identifisere det vi finner.

Arrangementet er åpent, gratis, passer for alle og krever ingen forkunnskaper eller påmelding, Vi har to runder med vandringer denne dagen, kl. 13.00 og kl 15.00. Vandringen kl 13 er særlig tilrettelagt for barn, mens vandringa kl 15 passer for alle. Hver vandring varer ca. 90 minutter. 

På samme vis som hagefugletellingen, skal vi sammen i Norge telle og kartlegge våre ville bestøvere. Dette kalles folkeforskning!Lær deg mer på nettsiden www.pollinatortellingen.no Visste du at Norge har en egen tiltaksplan for ville pollinerende insekter? Dette folkeforsknings-prosjektet er tilknyttet tiltak 1.5; «Innhenting av artsfunn ved hjelp av engasjerte borgere.» Her kan altså alle være med og bidra!
Det å bidra med artsregistrering er samfunnsnyttig - det bidrar til økt kunnskap om naturen og hvilke arter som lever i ulike typer natur.

Den ville pollinatortellingen er et prosjekt av La Humla Suse, og gjennomføres med støtte fra Miljødirektoratet. Se og del arrangementet på Facebook her.

Infobygget, museumsbutikk og Matstova

Senteret held ope kl 12 - 17. Siste sjans til å sjå film & utstilling kl 16.30. Bestilling av varm mat til kl 16.30.

I butikken kan du kjøpe is og brus, villsaugarn, honning og mykje anna. Velkomen til ein lærerik dag!

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1